Sunday, 16 December 2012

Apabila En Charlie melawat rumah kami...

Assalamualaikum.. Alhamdulillah, walaupon schedule mayra sgt padat, tp smpat gak selit masuk sini..hehe.. bukan ape.. entry kali ni bertujuan utk berkongsi pengalaman bertemu En Charlie baru2 ni...kisah ni berlaku di kediaman mayra and the gang di UiTM Sg Buloh... En Charlie?? Sape tu?? Haaaa.... ni yang nk citer ni...

Baru2 ni, ermmm xlah baru sgt.. dalam 2-3 minggu yg lepas, mayra bersama housemates yg terchenta dok borak2 kat ruang tamu kiteorg.. biase la, bile weekend, kami akan dok berkumpul kat meja makan, dok borak2.. tapi rasenyer mase tu bukan weekend, tp hari khamis malam jumaat...haaaaaa sebut jer malam jumaat, terus rasse seram an... xla... ni bukan citer hantu.. tp thriller..

Mase kiteorg dok borak2 tu, dalam masa yg sama mayra tgh sms ngan kwan skolah dulu..
   
gmbar hiasan semata2...
Nampak bahagia an.. mmg bhagia mase tu sbb mayra tgh tuntut hutang dr kawan mayra tu..hehe... anyway nak masuk part climax ni.. tgh syok2 kami berborak, tgh syok2 mayra menaip sms, tiba2 ade satu serangga terbang mendarat betol2 depan mayra, atas meja... cantik jer mendarat..

macam ni lah rupenyer..
Bile tgk bandalah ni, mayra loading kejap.. macam pernah tgk menatang ni.. tp kat mane yer.. hitam belang

Monday, 19 November 2012

Song Ji Hyo's story...

Assalamualaikum...Hye... Annyeongg....
the story tonight???? tonight i'm gonna talk about song jihyo.. who is song ji hyo?? You dont know who is song ji hyo?? chinncha???? aigooo.. ok la, for those who didnt know song ji hyo, let me introduce her..

Song Ji Hyo.. beautiful right???
Song Ji-hyo (born Cheon Seong-im, August 15, 1981) is a South Korean TV and film actress. She is well known for her portrayal of ballerina Min Hyo Rin in Princess Hours, Lady Ye So-ya in MBC Jumong and as the Queen in A Frozen Flower. Currently, she appears on TV frequently as a member of Running Man (TV series), a popular Korean variety show.
She is currently a cast member of SBS variety show Running Man. Song was originally a guest for the second (episode 2-3) and third landmark (episode 4-5). She officially joined the program in the fourth landmark (episode 6) but was unable to attend until the fifth landmark (episode 7). Some of her characters on the show are Mong (blank) Ji-Hyo, Ace Ji-Hyo, Bad Ji-Hyo and also one half of the Monday couple with Kang Gary.
(copied from wikipedia)

So why i want to write about her??? Well, because she reallyyy beautiful!!!! ahakss!!!  (excited) >.<
haha... actually, i just watched Entertainment Weekly on Kbs and in Guerilla Date segment, there was Ji hyo!!! Wow,,, she's really beautiful and cute... No wonder why Kang Gary really crazy for her..haha..


Thursday, 15 November 2012

Only LOVE after NIKAH

Assalamualaikum... Pertama sekali, Salam Maal Hijrah 1434 semua...
nak nyanyi sikit,,



Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan
 Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman 

semoga tahun baru ni, kita dapat menambah ketaqwaan dan keredhaan kepada Allah SWT serta dapat mengumpul sebanyak mungkin pahala sebagai pembekal di padang Mahsyar kelak.. insyaAllah..

ok!!! topic of the night!!!! only LOVE after NIKAH..


So, what do you think??? Hrmm... gambar ni dibuat baru2 ni, almaklumlah, tengah cuti skrg kan, so kerja mengedit gambo jer la...hehehee... tapi ape yang mayra cube sampaikan adalah sepenuhnye dari hati yang tulus ni.. ececece... So depends on you guys la nak judge macam mane pon.. mayra terima jer...

So far, Alhamdulillah,.. ade yang sokong statement ni.. ade yang mendoakan agar mayra teguh pendirian sehingga jumpe "zauj" yang memang tercipta untuk mayra kelak.. ecececece... ade juga yang........ (xnak ckp).. malah ade juga yang bg komen positive... i like!!!  

siap printscrint la...hehehe
Jadi, mayra nak ucapkan syukran kepada rakan2 yang mendoakan kebaikan untuk mayra.. Semoga Allah merahmati kalian...Aminn....
Thats all for a moment.. thanx a lot!!! Assalamualaikum...  :)

Wednesday, 24 October 2012

I'm Single.. Do I Look Pathetic??

Assalamualaikum..

Sabda Rasulullah..."Barangsiapa yg jatuh cinta kemudian dia mampu menyembunyikannya, menjaganya dan bersabar, Allah akan mengampuni dosanya dan memasukkannya kedalam syurga..."

"Sesiapa yang (jatuh cinta)kepada sesuatu lalu ia cuba menjauhkannya lalu menyembunyikannya didalam hatinya kemudian ia mati,matinya adalah MATI SYAHID."


Well, another post about love..hehehe  (Jangan marah)


Alhamdulillah..Syukur pada Allah kerana sehingga saat ni kita masih bernafas untuk menebus dosa2 yang lalu dan ntuk menambah amalan duniawi untuk persiapan di akhirat kelak.. insyaAllah..

So what is today's topic??
The topic is about being single... u know, single without man @woman as ur bf@ gf..
Terus terang, mayra still single.. why?? sbb mayra jual mahal.. hehehe (padahal xde orang yg nak!!)

Single??? Kesiannyer mayra.. mesti mayra kesunyian kan.. ye la.. xdapat belaian dan kasih sayang dr lelaki...  tengok org lain, yang ade pakwe @makwe.. biler diorang sunyi, bf call.. bile mengidam nak mkn sesuatu, bf

Saturday, 6 October 2012

First Month as Medical Student

Assalamualaikum..
Sebelum tu, kejap eh.. nak kemas blog ni.. dah lame tinggal.. dah berhabuk dah ni...

Ok lah... ehem ehem...Setelah sekian lama mayra meninggalkan bling bling pink ni, akhirnya mayra curi masa skit untuk post something.. Jadi kite nk cakap aper yer...hrrrmmmmmm  (pikit idea)

haii...

Oklah.. maybe masih ade yang belom tahu sstatus mayra sekarang kan. Status? Status? Status? yer, status la sayang.. Tapi bukan status "single" "in a relationship" or what so ever tu.. tapi status sebagai seorang pelajar.. Memang benda ni mayra xcerita kat sape2 pon.. Hnya kenalan terdekat jer yang tahu...

Alhamdulillah, pada 1 Sept 2012, mayra telah mendaftar sebagai seorang mahasiswa di Universiti Teknologi MARA (UiTM) dalam kursus PERUBATAN DAN PEMBEDAHAN.. Setelah seminggu berada di Shah Alam mengikuti MDS (orientasi), kami pelajar2 perubatan telah berpindah ke Kampus UITM di Sungai Buloh pada 9-9-2012 dan memulakan  pengajian pada 10-9-2012.. Jadi sekarang ni telah genap sebulan

Tuesday, 14 August 2012

Kalau Tak Couple, Susah la Nak Kahwin...

Assalamualaikum.. Kali ini, saya sendiri tidak tahu kenapa tiba-tiba saya terpanggil untuk menulis entry yang mungkin ramai yang tidak akan setuju dengan pendapat saya kali ini. Well, itu pilihan anda seendiri untuk menerima atau menolaknya. Siapalah saya untuk memaksa anda bersetuju dengan saya.  :)

KALAU TAK COUPLE, SUSAH LA NAK KAHWIN..
KALAU TAK COUPLE, MACAM MANA KITA NAK MENGENALI PASANGAN KITA?

Oklah tak nak guna istilah COUPLE tapi istilah BERCINTA SEBELUM KAHWIN..

Thursday, 9 August 2012

[NEWS] JYJ’s Jaejoong reveals he once went on a blind date with an ‘idol killer’?



Different from his mysterious appearance, JYJ‘s Jaejoong laid out some honest talk on the table during a recent interview. Although it is said that a C-JeS Entertainment representative present during the interview seemed uneasy listening to the singer’s non-sugar coated answers, Jaejoong did not hold back on expressing his honesty, and this side of Jaejoong was much more appealing.

During one point during the interview, the JYJ member was asked if he had ever been set up on a date. He responded saying, “I have [been on a blind date] twice. We didn’t make it official, though. After we went out on a date, I found out she was an ‘idol killer’. She had gone out with a member of a famous idol group, and she continued dating one idol after another. She was really pretty, nice, had a nice personality, and was also well off. But after I found out [about her past] I ended it completely and didn’t see her again. Friendship comes first for me, and I found out she had gone out with some of my close friends. Those friends had been fooled as well.”

In addition, when asked about his ideal type, he answered, “I don’t know. I think I’ll have to meet more women to find out. I don’t really want to date, and I think I need to find someone that can really become my woman. I want a girl that will only look at me… When I was younger, I used to judge girls based on appearance but now I don’t think that matters. It’s more important for her to have a good attitude.”

During the interview, the artist also talked about his first historic role on ‘Time Slip Dr. Jin‘.

Credits: Allkpop 
Shared by: DBSKnights

[TRANS] 120808 Junsu twitter Update

Baru2 ni, ibu kepada junsu telah tweet yg menyatakan bahawa junsu menukar fone baru dan lupa pada pasword twitternya. Dia bpesan supaya semua peminat jgn risau tntg anaknya. Walau bgmana pon, smlm junsu telah kembali tweet sesuatu!!



Junsu: I found my password!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ 

Junsu: I was driving....suddenly it came into my mind hehe

Lee Kwang Soo hangs up Kim Jong Kook’s ‘Running Man’ name tag on his wall




Lee Kwang Soo has brought laughter to many ’Running Man‘ fans with his one-of-a-kind display.
On August 7th, the cast member posted the photo above on his twitter along with the words, “My mom framed the name tag I ripped off Jong Kook hyung’s back ♡
It turns out the actor’s mom had decided to commemorate her son’s achievement on the latest episode of ‘Running Man’ by framing Kim Jong Kook‘s name tag, and in turn, the actor had hung it up on the center of a wide wall, commanding the attention of all who pass by.
As many fans of the show are aware, each of the ‘Running Man’ members were assigned characters that fit each

[NEWS] 120808 - JYJ Jaejoong Revealed The Meaning Behind His Tattoos‏



Korean idol group JYJ member Kim Jaejoong recently revealed the significance of strong faith for his tattoo on his left chest.

He said, “The tattoo was designed by me and I got it tattooed two years ago with Yoochun. The things I’m having

Wednesday, 8 August 2012

TVXQ bakal bersatu kembali??

Assalamualaikum.. Entry kali ni berkisahkan satu kumpulan kpo, jpop, tpop yang mayra suka.. Actually mayra bukan suka sangat kpop ni.. Setakat layan running man ngan drama korea tu, rasenye ramai yang buat an..Sebenarnya mayra hanya minat kat satu group ni iaitu TVXQ a.k.a DBSK a.k.a TOHOSHINKI ( xkisahlah korang nak panggil ape pon). So disebabkan minat kat group ni, sedikit sebanyak mayra ade tahu skit2 psal kpop ni..

Macam sukan juga, mayra suka badminton jer.. Lee chong wei, kkk-tbh, wong mei chew, lindan ape semua tu mmg mai knal smua la.. tapi disebabkan minat badminton, mayra terjebak sekali ngn sukan2 lain spt tenis, bola, ping pong dll..

Tuesday, 7 August 2012

Tingkatkan Traffic dengan Traffic Exchanger by asiafans.net

Assalamualaikum..
Hari ni mayra nak share dengan korang tentang satu cara untuk korang tingkatkan trafic korang..

apa kata korang semua join Traffic Exchanger ni.free jer tak kena bayar pun..ngeee


Antara kelebihannya...

Senarai Peserta Segmen: Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim

Assalamualaikum..
First of all Mayra nak minta maaf banyak2 sebab dah lama x update blog.. Kebelakangan ni mayra teramatlah busy sampai xsempat nak log in blogger.. Ampun maaf dipinta..  :)

Btw, baru2 ni mayra ade buat segmen.. Segmen: Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim.

Ni segmen pertama yang mayra buat. Disebabkan agak busy, mayra xsempat nak promote segmen ni. Tapi, Alhamdulillah ada juga yang join segmen ni.. Segmen ni dijalankan dari 17-31 july.. Jadi sekarang, mayra nak listkan peserta segmen ni...

Tuesday, 31 July 2012

SEGMEN: Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim


Assalamualaikum..  Apa khabar rakan 2 blogger semua.. haaaa selama ini mayra selalu join segmen ,giveaway yang rakan2 blogger anjurkan. Jadi kali ni, mayra nak buat segmen sendiri. Tujuan mayra buat segmen ni untuk merapatkan silaturrahim antara blogger2 semua..  Di samping itu, mungkin ade blogger2 baru yang ingin mencari kawan2 di sini atau ingin memperkenalkan blog mereka..

Jadi, dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim,tepat jam 11: 49 am, 17 July 2012 mayra merasmikan SEGMEN: Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim.

 Jadi syarat2nya mudah sahaja..
1. Buat satu entry bertajuk ' SEGMEN: Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim '
2. Copy banner di atas yg xbrape cantik tu..huhu dan letakkan dlm entry tersebut. Korag tulislah ape2 tntang  diri korang, blog korang atau ape2 sahaja...  :)
3. Follow blog mayra ni, Bling Bling Pink Mayra Hazim. ( dont wory, mayra akan follow balik)
4. Tolong mayra dengan klik SINI, SINI dan SINI. (tunggu sampai habis loading yer..)
5. Letakkan link segmen ini supaya senang rakan anda join juga.
6. Letakkan link entry korang kat ruangan komen di bawah..
7. Dah xde dah, anda sudah menyertai segmen ni kalu anda dah selesai step2 di atas.

Jadi, ape ganjarannye??? Haa.... nak bagi duit, mayra xde duit.. ermm haa!!! Mayra akan listkan senarai peserta spaya senang blogger lain follow anda. 5 peserta yang bertuah, mayra akan promotkan blognye di setiap entry mayra selama sebulan.

Mungkin segmen ini tidak menarik , namun mayra harap sangat yang rakan2 blogger akan join segmen ni.. So tunggu ape lagi, jom pakat join...  :)

Thursday, 26 July 2012

Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?


                                                   KLIK UNTUK JOIN

Assalamualaikum.. Wah.. dah lama mayra x join segmen kan.. hehe.. oh ye.. korang boleh klik link atas untuk join yer..  ^^,

KENAPA AKU TERJAH?
ermm kenapa yer mayra suka terjah blog orang???? erm mungkin mayra masih muda dalam dunia blogger ni... Jadi mayra suka tengok2 blog orang, dapat info2 terkini and belajar macammmana nak jadi blogger sejati.. ecececece

Wednesday, 25 July 2012

Mamat ensem tegur sayaaa!!!!!!


Assalamualaikum.. Actually kisah ni dah lama berlaku. Lama tak lama, dalam hujung bulan MAY yang lepas..

Tarikh: 25 May 2012
Masa: lebih kurang pukul 8 malam
Tempat: KLIA

Pada hari tu, kami kat KLIA untuk menghantar mama menunaikan umrah. Flight nye dalam pulul 10 malam. So sementara menunggu mama naik kapal terbang, kami makan2 di sebuah restoran ni (dah lupa nama apa).
Habis jer makan, mayra pon pergi ke washroom. On d way nk prgi sana, mayra melalui satu meja yang didiami oleh seorg jejaka.

Jejaka: Hye awak..  :)

Ewah ewah.. sempat lg die tegur eden.. Siap sedekah senyuman manis lagi.. Tapi mayra jalan teruss jer. Tanpa menoleh ke arah wajah si jejaka tu.
Lepas tu, mayra ke KFC, sbb spupu ade pesan suruh beli meal kat sana. On the way nak pergi kfc, mayra terserempak dengan jejaka itu lgi. Walaupun mayra xcam wajah die, tapi kemeja yg die pakai tetap menjadi pujaan hatiku..(haha juz kiddin)

Jejaka: Awak, awak ni comel lah..

Langkah mayra terhenti slama 2 saat.amboi mamat ni. Suka hati die jer.. Dalam masa 2 saat tu, mayra cuba pandang wajah die..

.........


Mak aiiiii.... ensemnyer!!!!!

Monday, 16 July 2012

Korang, boleh tolong x...

Assalamualaikum.. haaa sebenarnya mayra nak mnta tolong skit.. kalu sudi tolonh la yee.. kalu xsudi, mayra xboleh nak paksa.. boleh x tlg klik link2 di bawah ni..

KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI

Soory la yer kalu korang rase entry ni annoying yer..

Wednesday, 4 July 2012

Segmen : Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Hanaa'!


Assalmualaikum...haa.. malam ni berbekalkan line internet yg slow, mayra join satu lagi segman.. Amboi mayra ni makin menjadi2 pulak yea..hehe.. 
Mayra join segmen ni sebab empunyer blog ni, adik hanaa merupakan blogger muda..  :)
walaupon still muda, tp blog adik hanaa cute sgt, mcm tuannya juga.. hehe.


Jangan luper tau.. syarat2 nyer po mudah sajer..  :)

Kembar Mayra Hazim


KLIK SINI untuk join..  :)

Tarikh Lahir: 10 November 1993 (scorpio)
Jantina: Perempuan
oklah..  kali ni, Mayra join satu lagi segmen iaitu kembar saya.. Kalau korang nak join, klik pada link yang mayra dah sediakn..
mayra join ni bukan ape, untuk mengeratkan hubungan antara bloggers dan mana tahu dapat jumpa kembar mayra.. hehe..

Tuesday, 3 July 2012

segmen "I PICK U"



Assalamualaikum semua.. haaa.... petang ni mayra join satu lagi segmen iaitu segmeen "I PICK YOU"
Segmen ni dirasmikan pleh ayu. Ayu merupakan pemilik blog http://cahayayuni.blogspot.com/..  Haaaa.. korang cuba lah singgah di blog ayu ni.. Comel sungguh blog ayu ni..berwarna pink (kegemaran mayra), ceria dan bling bling (macam name blog mayra da..hehe) .. Kalau korang xpercaya, korang cubalah singgah blog ayu ni.. (pernah ke mayra tipu korang??) . Dan alang2 singgah tu join la skali segman ayu ni k..  :)

For ayu, ur blog is awesome...  teruskan usaha awak ye.. moga awak menjadi blogger yg berjaya..  :)

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...Semalam mayra rasa sangat beruntung.. kenapa? haaaa... semalam 2 July 2012, memang mayra berblogwalking habis-habisan la.. ye la..bila ada masa lapang, ni la peluang kita nak jalan2.. ye tak??

Tapi kenapa mayra bersyukur sangat ni?? haaa.. dalam mayra dok berblogwalking ni, memang mayra akan follow blog2 dan koin segmen2 atau giveaway...

Tapi apa yang mengejutkan mayra, semalam blog BLING BLING PINK MAYRA HAZIM telah di review kan oleh dua blog yang agak terkenal  iaitu  ORDINARY ZATI dan arisputera,,

Wahhh.. gempakkan... dalam masa satu hari, dua blog telah membuat entry tentang blog mayra ni.. Seriously mayra excited sangat.. mungkin bagi korang ni perkara biasa, tapi bagi pendatang baru macam mayra ni...waaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh...haa hnya itu yang mayra boleh ungkapkan...

Tapi kenapa blog mayra ni di reviewkan?? Mesti korang nak tahu kan..

oklah... Pertama blog ORDINARY ZATI. Semalam, dalm mayra tengah jalan2, mayra pon follow la blog

"GiveAway preloved items by Anis Athia"

anis athia

Inilah aktiviti ku pada waktu tgh malam ni... asyik dok berblog walking, kalau jumpa segmen join, kalau jumpa GAA pon nak join.. jumpa blog menarik, follow...haha

Monday, 2 July 2012

"Jom Join Segmen Ary And The Gang"



Haaaa.. malam ni satu lagi segmen yg saya join... Amboi-amboi kau mayra.. Banyak segmen kau join.. ahaha biasala akak@abg, budak baru..hehe

Ok la.. Kenapa saya berminat join segmen ni?? Kenapa saya pilih blog http://ariasputera.blogspot.com??
Erm sebenarnya saya amat berminat dengan blog ary.. Bukan ape, ary ni merupakan seorg pencipta melodii dan lirik yang bergerak sendiri.. Ahaaa.... menarik kan??

Erm cume saya nak cakap sikit la kat ary, saya ada buat lirik lagu untuk malay cover bagi satu lagu korea... dan saya tengah mencari sesiapa yang mempunyai suara yg sedap untuk menyanyikannya... nak harapkan suara saya......ehem ehem.... memang tak la... suara pon macam......... errr xnak cakap..

Btw ary, saya i found that ur song really nice.. keep it up k..   :)

Segmen: Saya Blogger Awesome + Cool II


(http://4.bp.blogspot.com/-QO3xAVr7mFw/T-QhtTYr_qI/AAAAAAAAAcw/E81kYjW2TAs/s1600/Bannersegmen.gif)

:)

Segmen : Saya Sedia Follow Back


 

Now saya join segmen lagi.. haha.. Maybe this is first step for a new blogger...  :) Waiting for you..

Siti Musliha. Masih Ingatkah Anda pada Gadis Istimewa Ini?

Baru-baru ni saya ada terbaca tentang kisah Siti Musliha di dalam satu blog. Jadi saya pon terpanggil untuk turut share kisah mengenai beliau. Kalau dulu massa saya kecik2, saya selalu tgk dia kat Tv, tgk dia nyanyi dan berlakon. Memang menyentuh jiwa. Tapi masa tu saya terlampau muda lagi, so xfaham sangat la jalan citernyer. Tapi seingat saya, saya pernah tengok citer beliau menjadi seorg anak yg... xtau la yg macam mana, tapi watak tu memang boleh menyentap jiwa la. So jom kita berkenalan dengan beliau..


Masih ingatkah anda dengan Siti Musliha yang amat popular pada zaman 90-an dulu?Saya membesar dengan melihat beliau yang sering muncul di kaca TV3 (dalam rancangan MHI kendalian Aziz Desa ketika itu). Namun, selepas kemunculannya yang menyentap perasaan orang ramai sekitar 1994 hingga 1996, Siti Musliha tiba-tiba ‘hilang’ tanpa sebarang khabar berita.


Inilah beliau ketika kecil.
Pada 17 tahun yang lalu, Siti Musliha Mohd. Mustapha telah menawan hati berjuta-juta rakyat Malaysia dengan kebolehannya menyanyi dan menghafal 30 juzuk al-Quran dengan hanya mendengarnya.Kepetahan budak perempuan itu berbicara dalam program Malaysia Hari Ini di TV3 pada tahun 1994 pula membuatkan orang terlupa seketika betapa dia mempunyai banyak

Yeah!!! Spain juara!!!

Sepanyol mengharungi malam ajaib dengan melakar sejarah tersendiri dengan menjadi pasukan pertama yang mengekalkan Kejuaraan Eropah. Dengan mudah La Roja meratah Itali 4-0 di Stadium Olimpik Kiev walaupun pada awalnya mengekalkan formasi tanpa penyerang utama. 

Di awal permainan sudah tergambar permainan berat sebelah dengan Azzuri dikerah dibahagian pertahanan kerana Sepanyol lebih agresif. 

David Silva menggamatkan suasana dengan tandukan untuk menggegar gawang Itali pada pada minit ke-14. Tetapi Cesc Fabregas yang patut diberi pujian kerana memecahkan benteng Itali. 

Sunday, 1 July 2012

Contest My Ohsemm Lovely Pic by Tasya & Fatin




Gambar ni diambil ketika saya saya form 5.. Ape yg ohsemnya gambar ni, rmai yg cakap sy sgt berbeza dlm gambar ni.. Tp sy rasa this is me!! Xde yg berbeza pon.. And i like this picture because my eyes look cute..haha  (perasan..)


Love being the first to share cool stuff and the latest news with your friends? You'll love #ChurpChurp too.

Love being the first to share cool stuff and the latest news with your friends? You'll love #ChurpChurp too.

Jom pakat join ramai2..  :)

My Mom Got a New Boyfriend!!!

Assalamualaikum.. hah.... kontroversi sungguh tajuk entry ni yer.. haha.. Bukan ape.. bru2 ni sy selongkar henfon mama saya. Saje nk tgk gambar2 terbaru die.. hehe... and this what i got!! Gambar mama dgn pakwe baru die!!


Haaaa... Look!!!! Hensem x??? Tinggi, bermisai, chef lagi tu.. Lepas ni dpt mkn mknn sdap jer la.. Tp perut tu cam bsar skit la..haha

Actually ni gambar mama yg diambil masa dia prgi umrah bru2 ni.. Saje2 gurau ni gambar bru dgn pakwe die.. hehe
Ape2pon welcome back to Maalaysia mama.. (Walaupon dah lame balik an..)
Sekian....

Saturday, 30 June 2012

Segmen : Saya Nak Masuk Bloglist Ain !


Now mood skarang utk join segmen2 bloglist ni.. Maklumlah.. i'm still freshie dlm bidang ni..  :)

Jangan bagi harapan palsu


Assalamualaikum...
Kali ni sy nk share sesuatu yg annoying...
Bukan nak share tp nk luahkan perasaan marah ni...
Baru2 ni sy dan mama prgi ke satu hospital ni.. Taknak sebutlah hospital ape.. (nnt xpasal2 kena saman plak). Kami smpai di hospital ni dalam pkul 8:17 pagi.. so dengan langkah yg laju, kami prgi ke kaunter pndaftaran... tp xboleh dftar lg.. kena ambik nombor dulu.. disebabkan kami kena tggu sramai hampir 50 org, so kami pon pg la cari mknn dulu... lepas bli kekacang ngan air kotak, kami pon jalan2 smbil tgk2 brg2 yg dijual... (kt hospital ni byk grai2 kaki lima spt pkaian, bhn bacaan, make up dll). Lepas tu bila sy sdar duit dah xde, sy pg la atm. Dipendekkan cite, lebih stengah jam kami jln2.

Pengalaman Ngeri di KMNS

Gambar sekadar hiasan....
Assalamualaikum... setelah sekian lama x mengupdate blog, tiba2 ari ni saya bawa cerita ngeri plak an.. Erm nak kata ngeri tu, xde la ngeri sangat.. Maybe korang akan kata, "Eleh, ngeri mendenye.. aku hari2 kena kot,"  (berlagaknya)..Tak kisahla korang nak kata ape... Tapi kisah ni cukup seram bg saya dan akn ku igt buat slamanya..  (tp xtau la kalu lepas ni terlanggar batu then hilang ingatan....)

Ok.. Kisah ni berlaku pade...... sy x igt sgt... samada akhir sem1 or awal sem2.. Ohye.. for ur info, sy seorang pelajar Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan batch 2011/2012..Kad matrik bernama Noor Munira, bernombor MS1112506****.. Bilik saya A2.3.8 dan bernombor C, bla bla bla bla bla...

Ok back to the story...

Kejadian ni berlaku pada satu minggu yang agak pack... Setiap hari ada kuiz, assignment2 yg kena submit, kuliah yg penuh, tutor yg byk dan macam2 lagi la.. So disebabkan terlampau busy, stiap malam mesti terpaksa tido lewat or istilah yg digunakan 'stay up'... So disebabkan busy jugalah, pd minggu tu sy decide nk basuh baju guna dobi yg disediakan.. Selalunya setiap hari  sy akan terus basuh baju bila abis kelas.. Tapi terlampau penat sgt, basuh guna mesin jela, kurang sikit bebanan... Jadi sy kumpul la bju2 untk dibasuh pda hjung minggu... Bju tu sy kumpul dalam baldi yg tertutup dan sy letakkan kt sblh meja study.

So pada satu malam ni, sy decide utk stay up lagi cuz esok pagi sy ada kuiz (lupe kuiz ape). Roommate sy yg sorang ni (nurin namanya) pon stay up jgak tp smpai pukul 1 pagi je.. Roommate yg sorg lagi (Tira) pg

Thursday, 21 June 2012

Million Words Mayra Hazim: Hossi 4

Million Words Mayra Hazim: Hossi 4:                  TINTA CINTA 4 AISYA mempercepatkan langkahnya. Dia benar-benar terlambat. Pasti Miss Lee sedang menunggunya. Tidak pun ...

Saturday, 2 June 2012

INI BUKAN AYAT AL-QURAN!!!




PERHATIAN!! ini bukan ayat al-Quran...

PENTING ...tolong sebarkan. Moga Allah SWT akan membalas jasa baik anda.
Yang pasti............ ini bukan ayat al-Quran

Semoga kita semua berhati-hati jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita. Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara-saudara kita.

Tolong Baca.Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh orang-orang KAFIR.

Perhatian kalau ternampak penghujungnya ditulis "Surah Injilu Matay" (Terus reject).

Sila baca dan edarkan kepada sesiapa yang tiada blog melalui e-mail. Jika ada blog, copy dan paste ke blog anda. Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah.

Jangan terpedaya pada rupanya sahaja tetapi tengok dan selidiklah isinya juga. Tengok keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasi dinding rumah.

Sekali pandang macam ayat dan kalimah Al-Quran. Sebenarnya ayat dari kitab Bible.

Sunday, 22 January 2012

WE DID IT!!!



Assalamualaikum.. hello hello.. Mayra Hazim in da house!! huhu..  
Haa... kalau korang tengok gambar ni, ape korang akan cakap??
huhu.. ok la.. pade mggu lepas (13.1.2012) , kolej May (KMNS) telah mengadakan LARIAN MERENTAS DESA MINI KAKOM 2011/2012.. semua students digalakkan menyertai kerana ingin merebut markah koko.. masih ingat lagi kata2 cg zaki, "kalau korang lari dapat tempat ke 2000 pon, korang akan dapat 7/10 markah koko beserta sijil.." huhu..

So ape lagi, May la antara 1000lebih student yang menyertai larian ni untuk mendapat markah koko. Maklumla, selama ni xpernah aktif dalam sukan2 ni..huhu..
Tapi May ade target tau.. Target May untuk dapat tempat ke-200 at least sebab kalau dapat tempat pertama hingga 200, pemenang akan menerima sijil and medal..

Jadi May dengan my sweet friend a.k.a neighbour a.k.a classmate  iaitu MIERA NAMI sama2 mengimpikan medal tu.. so azam kitaorang, mesti tersenarai dalam top 200.. haha.. walaupon sejak masuk matrik  ni, kami tak pernah lari2 ni, tapi azam tinggi ouh..