Tuesday, 31 July 2012

SEGMEN: Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim


Assalamualaikum..  Apa khabar rakan 2 blogger semua.. haaaa selama ini mayra selalu join segmen ,giveaway yang rakan2 blogger anjurkan. Jadi kali ni, mayra nak buat segmen sendiri. Tujuan mayra buat segmen ni untuk merapatkan silaturrahim antara blogger2 semua..  Di samping itu, mungkin ade blogger2 baru yang ingin mencari kawan2 di sini atau ingin memperkenalkan blog mereka..

Jadi, dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim,tepat jam 11: 49 am, 17 July 2012 mayra merasmikan SEGMEN: Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim.

 Jadi syarat2nya mudah sahaja..
1. Buat satu entry bertajuk ' SEGMEN: Saya Blogger Peramah by Mayra Hazim '
2. Copy banner di atas yg xbrape cantik tu..huhu dan letakkan dlm entry tersebut. Korag tulislah ape2 tntang  diri korang, blog korang atau ape2 sahaja...  :)
3. Follow blog mayra ni, Bling Bling Pink Mayra Hazim. ( dont wory, mayra akan follow balik)
4. Tolong mayra dengan klik SINI, SINI dan SINI. (tunggu sampai habis loading yer..)
5. Letakkan link segmen ini supaya senang rakan anda join juga.
6. Letakkan link entry korang kat ruangan komen di bawah..
7. Dah xde dah, anda sudah menyertai segmen ni kalu anda dah selesai step2 di atas.

Jadi, ape ganjarannye??? Haa.... nak bagi duit, mayra xde duit.. ermm haa!!! Mayra akan listkan senarai peserta spaya senang blogger lain follow anda. 5 peserta yang bertuah, mayra akan promotkan blognye di setiap entry mayra selama sebulan.

Mungkin segmen ini tidak menarik , namun mayra harap sangat yang rakan2 blogger akan join segmen ni.. So tunggu ape lagi, jom pakat join...  :)

Thursday, 26 July 2012

Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?


                                                   KLIK UNTUK JOIN

Assalamualaikum.. Wah.. dah lama mayra x join segmen kan.. hehe.. oh ye.. korang boleh klik link atas untuk join yer..  ^^,

KENAPA AKU TERJAH?
ermm kenapa yer mayra suka terjah blog orang???? erm mungkin mayra masih muda dalam dunia blogger ni... Jadi mayra suka tengok2 blog orang, dapat info2 terkini and belajar macammmana nak jadi blogger sejati.. ecececece

Wednesday, 25 July 2012

Mamat ensem tegur sayaaa!!!!!!


Assalamualaikum.. Actually kisah ni dah lama berlaku. Lama tak lama, dalam hujung bulan MAY yang lepas..

Tarikh: 25 May 2012
Masa: lebih kurang pukul 8 malam
Tempat: KLIA

Pada hari tu, kami kat KLIA untuk menghantar mama menunaikan umrah. Flight nye dalam pulul 10 malam. So sementara menunggu mama naik kapal terbang, kami makan2 di sebuah restoran ni (dah lupa nama apa).
Habis jer makan, mayra pon pergi ke washroom. On d way nk prgi sana, mayra melalui satu meja yang didiami oleh seorg jejaka.

Jejaka: Hye awak..  :)

Ewah ewah.. sempat lg die tegur eden.. Siap sedekah senyuman manis lagi.. Tapi mayra jalan teruss jer. Tanpa menoleh ke arah wajah si jejaka tu.
Lepas tu, mayra ke KFC, sbb spupu ade pesan suruh beli meal kat sana. On the way nak pergi kfc, mayra terserempak dengan jejaka itu lgi. Walaupun mayra xcam wajah die, tapi kemeja yg die pakai tetap menjadi pujaan hatiku..(haha juz kiddin)

Jejaka: Awak, awak ni comel lah..

Langkah mayra terhenti slama 2 saat.amboi mamat ni. Suka hati die jer.. Dalam masa 2 saat tu, mayra cuba pandang wajah die..

.........


Mak aiiiii.... ensemnyer!!!!!

Monday, 16 July 2012

Korang, boleh tolong x...

Assalamualaikum.. haaa sebenarnya mayra nak mnta tolong skit.. kalu sudi tolonh la yee.. kalu xsudi, mayra xboleh nak paksa.. boleh x tlg klik link2 di bawah ni..

KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI

Soory la yer kalu korang rase entry ni annoying yer..

Wednesday, 4 July 2012

Segmen : Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Hanaa'!


Assalmualaikum...haa.. malam ni berbekalkan line internet yg slow, mayra join satu lagi segman.. Amboi mayra ni makin menjadi2 pulak yea..hehe.. 
Mayra join segmen ni sebab empunyer blog ni, adik hanaa merupakan blogger muda..  :)
walaupon still muda, tp blog adik hanaa cute sgt, mcm tuannya juga.. hehe.


Jangan luper tau.. syarat2 nyer po mudah sajer..  :)

Kembar Mayra Hazim


KLIK SINI untuk join..  :)

Tarikh Lahir: 10 November 1993 (scorpio)
Jantina: Perempuan
oklah..  kali ni, Mayra join satu lagi segmen iaitu kembar saya.. Kalau korang nak join, klik pada link yang mayra dah sediakn..
mayra join ni bukan ape, untuk mengeratkan hubungan antara bloggers dan mana tahu dapat jumpa kembar mayra.. hehe..

Tuesday, 3 July 2012

segmen "I PICK U"



Assalamualaikum semua.. haaa.... petang ni mayra join satu lagi segmen iaitu segmeen "I PICK YOU"
Segmen ni dirasmikan pleh ayu. Ayu merupakan pemilik blog http://cahayayuni.blogspot.com/..  Haaaa.. korang cuba lah singgah di blog ayu ni.. Comel sungguh blog ayu ni..berwarna pink (kegemaran mayra), ceria dan bling bling (macam name blog mayra da..hehe) .. Kalau korang xpercaya, korang cubalah singgah blog ayu ni.. (pernah ke mayra tipu korang??) . Dan alang2 singgah tu join la skali segman ayu ni k..  :)

For ayu, ur blog is awesome...  teruskan usaha awak ye.. moga awak menjadi blogger yg berjaya..  :)

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...Semalam mayra rasa sangat beruntung.. kenapa? haaaa... semalam 2 July 2012, memang mayra berblogwalking habis-habisan la.. ye la..bila ada masa lapang, ni la peluang kita nak jalan2.. ye tak??

Tapi kenapa mayra bersyukur sangat ni?? haaa.. dalam mayra dok berblogwalking ni, memang mayra akan follow blog2 dan koin segmen2 atau giveaway...

Tapi apa yang mengejutkan mayra, semalam blog BLING BLING PINK MAYRA HAZIM telah di review kan oleh dua blog yang agak terkenal  iaitu  ORDINARY ZATI dan arisputera,,

Wahhh.. gempakkan... dalam masa satu hari, dua blog telah membuat entry tentang blog mayra ni.. Seriously mayra excited sangat.. mungkin bagi korang ni perkara biasa, tapi bagi pendatang baru macam mayra ni...waaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh...haa hnya itu yang mayra boleh ungkapkan...

Tapi kenapa blog mayra ni di reviewkan?? Mesti korang nak tahu kan..

oklah... Pertama blog ORDINARY ZATI. Semalam, dalm mayra tengah jalan2, mayra pon follow la blog

"GiveAway preloved items by Anis Athia"

anis athia

Inilah aktiviti ku pada waktu tgh malam ni... asyik dok berblog walking, kalau jumpa segmen join, kalau jumpa GAA pon nak join.. jumpa blog menarik, follow...haha

Monday, 2 July 2012

"Jom Join Segmen Ary And The Gang"



Haaaa.. malam ni satu lagi segmen yg saya join... Amboi-amboi kau mayra.. Banyak segmen kau join.. ahaha biasala akak@abg, budak baru..hehe

Ok la.. Kenapa saya berminat join segmen ni?? Kenapa saya pilih blog http://ariasputera.blogspot.com??
Erm sebenarnya saya amat berminat dengan blog ary.. Bukan ape, ary ni merupakan seorg pencipta melodii dan lirik yang bergerak sendiri.. Ahaaa.... menarik kan??

Erm cume saya nak cakap sikit la kat ary, saya ada buat lirik lagu untuk malay cover bagi satu lagu korea... dan saya tengah mencari sesiapa yang mempunyai suara yg sedap untuk menyanyikannya... nak harapkan suara saya......ehem ehem.... memang tak la... suara pon macam......... errr xnak cakap..

Btw ary, saya i found that ur song really nice.. keep it up k..   :)

Segmen: Saya Blogger Awesome + Cool II


(http://4.bp.blogspot.com/-QO3xAVr7mFw/T-QhtTYr_qI/AAAAAAAAAcw/E81kYjW2TAs/s1600/Bannersegmen.gif)

:)

Segmen : Saya Sedia Follow Back


 

Now saya join segmen lagi.. haha.. Maybe this is first step for a new blogger...  :) Waiting for you..

Siti Musliha. Masih Ingatkah Anda pada Gadis Istimewa Ini?

Baru-baru ni saya ada terbaca tentang kisah Siti Musliha di dalam satu blog. Jadi saya pon terpanggil untuk turut share kisah mengenai beliau. Kalau dulu massa saya kecik2, saya selalu tgk dia kat Tv, tgk dia nyanyi dan berlakon. Memang menyentuh jiwa. Tapi masa tu saya terlampau muda lagi, so xfaham sangat la jalan citernyer. Tapi seingat saya, saya pernah tengok citer beliau menjadi seorg anak yg... xtau la yg macam mana, tapi watak tu memang boleh menyentap jiwa la. So jom kita berkenalan dengan beliau..


Masih ingatkah anda dengan Siti Musliha yang amat popular pada zaman 90-an dulu?Saya membesar dengan melihat beliau yang sering muncul di kaca TV3 (dalam rancangan MHI kendalian Aziz Desa ketika itu). Namun, selepas kemunculannya yang menyentap perasaan orang ramai sekitar 1994 hingga 1996, Siti Musliha tiba-tiba ‘hilang’ tanpa sebarang khabar berita.


Inilah beliau ketika kecil.
Pada 17 tahun yang lalu, Siti Musliha Mohd. Mustapha telah menawan hati berjuta-juta rakyat Malaysia dengan kebolehannya menyanyi dan menghafal 30 juzuk al-Quran dengan hanya mendengarnya.Kepetahan budak perempuan itu berbicara dalam program Malaysia Hari Ini di TV3 pada tahun 1994 pula membuatkan orang terlupa seketika betapa dia mempunyai banyak

Yeah!!! Spain juara!!!

Sepanyol mengharungi malam ajaib dengan melakar sejarah tersendiri dengan menjadi pasukan pertama yang mengekalkan Kejuaraan Eropah. Dengan mudah La Roja meratah Itali 4-0 di Stadium Olimpik Kiev walaupun pada awalnya mengekalkan formasi tanpa penyerang utama. 

Di awal permainan sudah tergambar permainan berat sebelah dengan Azzuri dikerah dibahagian pertahanan kerana Sepanyol lebih agresif. 

David Silva menggamatkan suasana dengan tandukan untuk menggegar gawang Itali pada pada minit ke-14. Tetapi Cesc Fabregas yang patut diberi pujian kerana memecahkan benteng Itali. 

Sunday, 1 July 2012

Contest My Ohsemm Lovely Pic by Tasya & Fatin




Gambar ni diambil ketika saya saya form 5.. Ape yg ohsemnya gambar ni, rmai yg cakap sy sgt berbeza dlm gambar ni.. Tp sy rasa this is me!! Xde yg berbeza pon.. And i like this picture because my eyes look cute..haha  (perasan..)


Love being the first to share cool stuff and the latest news with your friends? You'll love #ChurpChurp too.

Love being the first to share cool stuff and the latest news with your friends? You'll love #ChurpChurp too.

Jom pakat join ramai2..  :)

My Mom Got a New Boyfriend!!!

Assalamualaikum.. hah.... kontroversi sungguh tajuk entry ni yer.. haha.. Bukan ape.. bru2 ni sy selongkar henfon mama saya. Saje nk tgk gambar2 terbaru die.. hehe... and this what i got!! Gambar mama dgn pakwe baru die!!


Haaaa... Look!!!! Hensem x??? Tinggi, bermisai, chef lagi tu.. Lepas ni dpt mkn mknn sdap jer la.. Tp perut tu cam bsar skit la..haha

Actually ni gambar mama yg diambil masa dia prgi umrah bru2 ni.. Saje2 gurau ni gambar bru dgn pakwe die.. hehe
Ape2pon welcome back to Maalaysia mama.. (Walaupon dah lame balik an..)
Sekian....